Skip to main content

Ford Wensveen, Alblasserdam

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Mobiliteit Overig

Thema’s

Bedrijfspand

Vervanging van alle TL-buizen door LED-verlichting. Al in 2010 een groot deel vervangen. Nu zelfs al toe aan nieuwe generatie met nog meer kosten- en energiebesparing.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Steeds verder gaand proces van afvalscheiding. Bij vernieuwing van processen steeds de duurzame variant bekijken.

Mobiliteit & Transport

Als autodealer uiteraard steeds meer elektrificatie van het wagenpark. Bovendien klanten eerst wijzen op bijvoorbeeld leenfiets en dan pas op vervangende auto.

Overig

Indien mogelijk in een klein bedrijf als het onze, kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien altijd voorkeur geven aan een zo gering mogelijke woon-werk-afstand om vervoersbewegingen zoveel mogelijk te voorkomen.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Ledverlichting
PVT-panelen

Over dit bedrijf

Ford Wensveen … heeft een bedrijfspand uit 1992 met LED-verlichting en 200 zonnepanelen. Op dit moment bezig met vervanging verwarming werkplaats. Warmtepompen in plaats van gasgestookte heaters. Bovendien bezig de mogelijkheden van warmtewerende folie te bekijken. 
Ford Wensveen is een klein familiebedrijf, dat al 90 jaar bestaat. We zijn Ford-dealer voor Alblasserdam, H.I.Ambacht en de West-Alblasserwaard.
Duurzaamheid is een zeer belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We kijken continu naar mogelijkheden om te verduurzamen. Door onze geringe omvang kunnen we snel inspelen op nieuwe kansen. We zijn zojuist weer voor twee jaar gecertificeerd Erkend Duurzaam.

Bedrijfsdetails

Branche: Groothandel, autohandel en detailhandel
Bouwjaar: 1992
10 – 50 medewerkers
Erkend Duurzaam

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA, dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is in principe één jaar lang geldig, maar indien een zeer hoge score van méér dan 90% bij de audit wordt behaald, is een geldigheid van twee jaar van toepassing.

Kaart

Stel een vraag