Skip to main content

Easy Sedum, Hendrik-Ido-Ambacht

Bedrijfspand Milieu Circulariteit Overig

Ons pand en heel het bedrijvenpark is energieneutraal en aardgasvrij. Door slimme oplossingen wisselen we samen met andere bedrijven op het bedrijvenpark energie, water en materialen uit. Binnen deze kleinschalige circulaire economie hergebruiken we alles van waarde zoveel mogelijk in het gebied zelf.

Thema’s

Bedrijfspand

Ons pand en heel het bedrijvenpark is energieneutraal en aardgasvrij. Door slimme oplossingen wisselen we samen met andere bedrijven op het bedrijvenpark energie, water en materialen uit. Zo sluiten we de kringlopen van materialen, energie en water op het terrein zelf. Binnen deze kleinschalige circulaire economie hergebruiken we alles van waarde zoveel mogelijk in het gebied zelf. Bijvoorbeeld door regenwater te gebruiken voor koeling, zonne-energie om te zetten in elektriciteit, demontabel bouwen en misschien zelfs afval van de een te gebruiken als waardevolle grondstof voor de ander. In een materialenpaspoort voor zowel de openbare ruimte als de gebouwen worden alle materialen en producten opgeslagen voor hergebruik in de toekomst. Zo wordt de ecologische voetafdruk van uw onderneming zo klein mogelijk. En dat is winst voor de aarde èn voor de ondernemingen.

Milieu

De ruggengraat van het bedrijvenpark is de 500 meter lange ecologische Middentocht met natuurvriendelijke oevers die het groenblauwe hart van het plan vormt. Hier wordt het verkeer afgewikkeld en worden de circulaire uitgangspunten ‘beleefbaar’. Groene daken, groene gevels en bovengrondse afvoer van overtollig hemelwater versterken het groenblauwe beeld. De inrichting van het gebied met veel water en groen is aantrekkelijk voor verschillende dieren en planten. Het is een inspirerende, gezonde en prettige omgeving op te werken en te ontspannen.

Circulariteit

Zie onder huisvesting. Circulaire gebiedsontwikkeling levert winst op voor het milieu en biedt economische kansen voor het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld door lagere productiekosten.

Overig

De ondernemers in bedrijvenpark Ambachtsezoom vormen samen een duurzame community. Ze versterken en inspireren elkaar. En maken gebruik van elkaars kennis en ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Bedrijfskleding
Bewegingssensor
Business to Business
Circulair productieproces
Circulaire (kantoor)inrichting
Dakisolatie
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Duurzame bemesting
Elektrische oplaadpunten
Energiezuinige (productie)apparatuur
Gezondheid medewerkers
Groen / blauw dak
Groene werkomgeving
Hybride warmtepomp
Isolerend glas, deuren & kozijnen
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Optimalisatie productieproces
PV-panelen
PVT-panelen
Schoonmaken
Slimme meter
Spouwmuurisolatie
Waterbesparende maatregelen
Witte of reflecterende daken

Over dit bedrijf

Wij zijn gevestigd op de Ambachtsezoom, het eerste circulaire bedrijvenpark van Nederland. Alle materialen, die gebruikt zijn voor het bouwen van ons kantoorpand, zijn 100% recyclebaar. Dit betekent dat de materialen van goede kwaliteit zijn, een lange levensduur hebben en telkens opnieuw gebruikt kunnen worden. 

Samen met andere ondernemers op het park dragen wij bij aan het verbeteren van de water- en luchtkwaliteit, de verhoging van de biodiversiteit en de vermindering van CO2-uitstoot. Door duurzaamheid te integreren in de bedrijfsvoering kan Easy Sedum zijn klanten beter van dienst zijn en bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Het kantoor van Easy Sedum is een belangrijke mijlpaal in het streven naar duurzaamheid en een groene toekomst. Het bedrijf zet zich in voor de verbetering van de leefomgeving en de bevordering van biodiversiteit. Het  circulaire bedrijvenpark Ambachtsezoom is een uitstekende locatie voor Easy Sedum om deze missie voort te zetten.

Het is een geweldige stap in de richting van een duurzame toekomst. We zijn er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst en zijn blij dat we onze duurzame missie kunnen voortzetten op deze circulaire locatie met een passende straatnaam: Ecologieweg!

Bedrijfsdetails

Branche: Bouw, installatie en infrastructuur
Energielabel: Onbekend
1 – 10 medewerkers

NL Greenlabel

Kaart

Stel een vraag