Skip to main content

Atelier Revive, Ede

Bedrijfspand Bedrijfsprocessen Milieu Overig

Thema’s

Bedrijfspand

We zitten bij het hoofdgebouw van de Restore.

Bedrijfs- en productieprocessen & innovaties

Primaire en ondersteunende processen

Milieu

Voor ons is afval een grondstof. Van afgedankte materialen, zoals textiel maken we nieuwe herbruikbare producten.

Overig

Bij Atelier Revive werken we aan een schone wereld met eerlijke kansen voor vrouwen met een migratieachtergrond. Wij bieden deze vrouwen een werkplek als naaister.

Maatregelen

Afvalscheiding en -preventie
Circulair bouwen
Circulair productieproces
Circulaire (kantoor)inrichting
Circulaire bedrijfsvoering
Diversiteit
Duurzaam inkoopbeleid en voorraadbeheer
Gezondheid medewerkers
HRe-ketel
Intern en extern HR-beleid
Kleine isolerende maatregelen
Ledverlichting
Mensenrechten
Natuurlijke ventilatie
Optimalisatie productieproces
Organisatiecultuur sociale missie
Rapporteren & monitoren
Samenwerking in productieketen en kennisdeling
Schoonmaken
Slimme meter
Sturen
Verpakken
Waterbesparende maatregelen

Over dit bedrijf

Atelier Revive … is georganiseerd als stichting en is ontstaan vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op een wereld zonder afval én de overtuiging dat iedereen mee mag doen.

Onze missie luid dan ook; een schone wereld met eerlijke kansen voor iedereen!

We vinden dat zowel op circulair als sociaal gebied verandering hard nodig, maar ook mogelijk is. Deze verandering gaan we brengen door dichtbij huis te beginnen om vanuit daar verder te bouwen. We starten met het upcyclen van textiel afval waarvan we mooie herbruikbare producten maken. Hiermee creëren we werk voor een doelgroep die nu heel moeilijk aan het werk komt in Ede. Dat zijn vrouwen met een migratieachtergrond. Door op de werkvloer aandacht te hebben voor taal en persoonlijke ontwikkeling bieden we deze groep vrouwen wat zij nodig hebben om een volgende stap te kunnen maken. Zo kunnen zij volwaardig meedoen in onze Edese samenleving.

Bij Atelier Revive werken we aan een schone wereld met eerlijke kansen voor vrouwen met een migratieachtergrond. Wij bieden deze vrouwen een werkplek als naaister. Ook werken we aan taal, geven we naailessen en kijken we wat ieder persoonlijk wil leren. Zo werken we aan gelijke kansen voor vrouwen en een inclusieve samenleving in Ede.

Voor ons is afval een grondstof. Van afgedankte materialen, zoals textiel maken we nieuwe herbruikbare producten. Zo verkleinen we de afvalberg en werken we aan een circulaire economie.

Onze herbruikbare cadeauverpakking; Revived, is hier een mooi voorbeeld van. Met deze verpakking maak je zelf impact door hem cadeau te geven. Met iedere verpakking redt je een t-shirt aan stof, bespaar je 8 rollen cadeaupapier én geef je een mooie boodschap cadeau;

Bedrijfsdetails

Branche: Gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening, Industrie, Persoonlijke dienstverlening en not-for-profit, Water en afval, Zakelijke dienstverlening
1 – 10 medewerkers

Kaart

Stel een vraag